İnstagram’dan Para Kazanmak: Nasıl ve Ne Kadar Kazanılır?

 İnstagram’dan Para Kazanmak: Nasıl ve Ne Kadar Kazanılır?


Instagram günümüzde popüler bir internetten para kazanma aracı haline geldi. Bunun sebebi instagram sayfasının kolay ve ücretsiz bir şekilde açılması ayrıca instagramın inanılmaz büyük bir kullanıcı, hayran kitlesinin bulunmasıdır.

 

Siz de bu yazıda anlattığım yöntemlerden biriyle instagram’dan para kazanmaya başlayabilirsiniz.

 

İlgi çekici bir konseptte instagram sayfası açmak

Evet öncelikle instagram sayfasınız için iyi bir fikir bulmanız gerekiyor.

 

Kişisel bir instagram sayfasından mı ilerleyeceksiniz yoksa sevdiğiniz veya uzman olduğunuz alana yönelik paylaşımlar yapan bir instagram sayfası mı oluşturacaksınız?

 

Eğer pek bir ününüz veya mesleğinizde/ilgi alanınızda uzmanlığınız, tecrübeleriniz yoksa kişisel bir hesapla kolay kolay para kazanamazsınız.

 

Bu yüzden farklı bir konseptte instagram sayfası oluşturmanız daha mantıklı olabilir. Mesela bir komedi sayfası veya ilginç bilgiler, az bilinen bilgiler gibi ilgi çekici konular hakkında bir instagram sayfası oluşturup paylaşımlar yapabilirsiniz.

 

– İyi bir profil fotoğrafı belirleyin

 

Sayfanız ile ilgili öncelikle ilgi çekici ve özgün bir profil fotoğrafı ayarlamalısınız.

 

– Biyografinizi düzenleyin

 

Biyografinize sayfanızı anlatan kısa bir açıklama ekleyin. Bu açıklamanın uzun olmamasına ve profilinizi ziyaret eden kişilerin sizi takip etmesini sağlayacak ikna edici düzeyde olmasına dikkat etmelisiniz.

 

– Profilinizi işletme hesabına çevirin

 

Hesabınızla ilgili istatistikleri, etkileşimleri görebilmek ve yakın zamanda sayfanızın tanıtımını instagramda yapabilmek için bu özelliği hesap ayarlarınızdan kolayca etkinleştirebilirsiniz.

 

Takipçi nasıl kazanılır?

İnstagram sayfanızı hazırladınız ve paylaşım yapmaya hazırsınız. Sayfanızda gerek internetten araştırarak gerek kendiniz oluşturarak yaratıcı, özgün ve ilgi çekici paylaşımlar yapın.

 

Paylaşımlarınızı yaparken de hastag’leri doğru bir şekilde kullanın. Hastag’ler ile hedef kitlenize ulaşarak takip kazanabilirsiniz.

 

– Sayfanızın tanıtımını yapın

 

Az çok bir takipçi kitlesi yakaladığınızda ufak bir bütçe ile instagram sayfanızın reklamını yine instagramda verebilir çok daha fazla ve doğru kitleye ulaşabilirsiniz.

 

Merak etmeyin bu tür ufak reklam harcamalarının meyvelerini ilerde fazlasıyla alacaksınız.

 

 – Günde kaç paylaşım yapılmalı?

 

Öncelikle dikkat etmeniz gerek paylaşım sayısı değil paylaşımın kalitesi. Yani kaliteli bir paylaşım öylesine atılmış  5-10 paylaşımdan iyidir.

 

Paylaşım sayısına gelirsek kaliteli ve ilgi çekici olması şartı ile eğer zamanınız varsa günlük istediğiniz kadar paylaşım yapabilirsiniz. Yani bunun herhangi bir sınır yok.

 

– Takipçilerinizle etkileşim halinde olun

 

Paylaşımlarınıza iyi veya kötü yorum yazan sorular soran kullanıcılara kibar bir dille cevaplar yazın ve onlarla etkileşim halinde olun.

 

Kaç takipçi ile para kazanılır?

Aslında bakarsınız burada önemli olan tam olarak takipçi sayınız değil, takipçilerinizin paylaşımlarınızla etkileşimi. Yani 5000 takipçiyle de 500bin takipçiyle de para kazanabilirsiniz.

 

– Bu ne demek?

 

Demek istediğim şu; diyelim ki 500 bin takipçiniz var ve paylaştığınız bir gönderiye ortalama 20bin beğeni alıyorsunuz ve 100bin takipçiye sahip başka bir hesap ise paylaşımlarına ortalama 30bin beğeni alıyor.

 

Bunun anlamı da sizden daha az takipçi sayısına sahip bu örnek instragram sayfası sizden daha fazla para kazanabilir.

 

Olay şu; sayfanıza reklam vermek isteyen biri o gönderi üzerinden kendisine daha fazla kullanıcının ulaşmasını ister. Bu yüzden beğeni ve yorum sayıları insanların sizin paylaşımlarınızla ne kadar ilgilendikleriyle doğru orantılıdır.

 

Yani sayfanıza reklam vermek isteyen birisi öncelikle paylaşımlarınızı inceler ve ne kadar etkileşim aldıklarını kontrol edip ona göre bir teklif verir.

 

İnstagram’dan nasıl para kazanılır?

İnstagram’dan sayfanızda reklam amaçlı paylaşımlar yaparak para kazanacaksınız. Bunun dışında başka bir çok yöntem ile instagramdan para kazanmak mümkün.

 

– Reklam içerikli paylaşım

 

Size teklif veren sponsor veya herhangi birinin web sitesini, sayfasını, ürününü vs. paylaşarak para kazanabilirsiniz.

 

– Hikayede reklam içerikli paylaşım

 

Reklamverenin web sitesi veya belirttiği bağlantı ile hikayenizde de reklam yaparak para kazanabilirsiniz. Normal paylaşıma kıyasla tıklanabilir bir bağlantı olduğu için reklamveren bundan daha çok verim alacaktır.

 

– Ürünler satabilirsiniz

 

Sayfanızdan kendi ürünlerinizi satarak da para kazanmanız mümkün.

 

– Hizmet verebilirsiniz

 

Uzman olduğunuz bir alan varsa bu konuda insanlara hizmet verebilirsiniz.. Mesela bir web tasarımcı iseniz insanlara web siteleri yaparak para kazanabilirsiniz veya bir matematik öğretmeni iseniz çevrenizdekilere özel dersler verebileceğinizi sayfanızda bir paylaşımda belirterek öğrenciler edinip para kazanabilirsiniz.

 

– Reklam fiyatını nasıl belirleyeceğim?

 

Örnek veriyorum, 130k takipçiniz var. Bu takipçilerin 100bini aktif ve paylaşımlarınız ortalama 100bine yakın görüntüleniyor. Her 10bin takipçiye bir fiyat belirleyebilirsiniz. 10bin takipçi için 100-200 TL gibi.

 

Tabi bunu reklam başına maliyeti belirlemeniz amacıyla örnek olarak verdim.

 

Sizinle iletişime geçen reklam verenler tarafından bir teklif de sunulabilir. Onları da değerlendirip reklam için bir fiyat belirleyebiliriz.

 

Tavsiyeler (Bonus++)

Bunların dışında sizlere instagramdan para kazanmak adına bazı ipuçları vermek istiyorum.

 

Sayfanızı sürekli güncel tutun ve düzenli paylaşımlar yapın.

Trollere cevap vermeyin, aldırmamak en iyisi. Sayfanızın otoritesini düşünün.

DM ve yorumlar ile iletilen sorulara cevaplar verin. Takipçilerinizle etkileşimde olun. Bu şekilde sadık takipçiler edinirsiniz.

Özgün olun, içerikler yaratın. Kendinize ait bir tarzınız olsun.

Hastag’leri iyi kullanın, hedef takipçi kitlesini bu yöntemle kolayca edinebilirsiniz. bunun için hashtagler nasıl kullanılmalı yazımıza bakabilirsiniz

Sizin konumunuzda olan diğer instagrammerlarla iletişim kurun ve iş birliği yapın.

Hemen pes etmeyin. Kendinizi geliştirin, araştırın ve sürekli deneyin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

A-Z’YE 150+ UDEMY KURSU ÜCRETSİZ

İNSTAGRAM SINIRSIZ SPAM ATMA